'inong' pages

Jumat, 30 Oktober 2015

Light Airy Wide White Blank Space

Assalamu'alaikum...

Hi, everyone! How was your week-days? Hopefully amazing because good just not enough :D

I am officially a fan of flared-able skirt. Ha! I finally realize how difficult it is to capture flared skirt. Satisfied enough with the result :) Love the stunning effect of purple and white.
Messy look but I kinda like it hehe....
Autumn color (wondering if Indonesia has Autumn
Do you realize similarity of those photos above? Yep! The shoes. Haha. 
I'm thinking about capture photos with theme. Hmm...

I think that's all for now

Wassalamu'alaikum,
Reni

Selasa, 29 September 2015

When there is nothing to do but browsing...

Assalamu'alaikum dear fellas,
how's your day? Hope you're on your best mode.
I have a very good news. I am officially graduated from college, yeay! So happy to attend my graduation last Saturday with Mom, Rina, and Rosna. A little bit sad without Dad but I believe he saw me from somewhere on His side. I dedicate my graduation for him.



Have a nice day.

Wassalamu'alaikum,
Reni

Jumat, 21 Agustus 2015

Finally... Free!

Assalamu'alaikum dear reader,
how's life? Wow it has been so long since my last post. Well, pardon me, I was too busy with my real life. Alhamdulillah I have passed the craziness safely and I am happy now.
I took these photos below around 2 weeks before "Sidang". It was in Pangalengan, Bandung. I spent three days in there with ZIS team. Unfortunately, all photos except these are in Kak Wanto's camera.
I had many experiences at that time. On the first morning I was chased by two dogs. When I fell, they stopped and turned around. My right arm was hurt ;( But on the next day I had my first rafting. It was so fun, I want to do it again...
I have never been in a pine woods before but I love it now. My first time in pine woods and it felt magical. I love the sun light, shone through the pine trees and made a perfect light (I wish I had a professional photographer's ability to capture the moment better). I wondered a pegasus or unicorn would appear from somewhere behind those trees.
Actually I felt a little guilty of having fun before "Sidang" but it worth to refresh my mind. Alhamdulillah, I have passed my "Sidang" well. I'll talk about my "After-Sidang" next time. Can't wait to share it to you but I am waiting for a better time.
Oh by the way this photo was taken in front of KTT NonBlok Monument,  PPIPTEK, TMII
I think that's all for now.
Wassalamu'alaikum,
Reni

Senin, 15 Juni 2015

Underage

"Aku masih kelas VIII SMP, kakak."

Sering banget dikira masih SMP *hiks* Padahal udah mau lulus kuliah loh...



Please, forgive my selfies *peace*

Hi Five!

Assalamu'alaikum dear reader,
a little update: I am in the middle of UAS week. Days get even crazier for me. Still busy with college things. Oh my...

L to R: Reni, Dian, Rizka, Ana
Front: Arum

Holla from us! Wew. We've been friends for 2 years and still have many years to come. We came from different class and meet in the same class. Alhamdulillah.
Love you to the moon and back girls (   ^)3(^_^)(^_^)(^_^)(^_^)


(Where is Arum?!) We asked Ibnu to take our previous photo. In this photo, Andaru joined us after Arum forced him to haha.

Wassalamu'alaikum,
Reni

Minggu, 03 Mei 2015

All-nighter

Assalamu'alaikum good people,
how's life? Mine quite good, still trapped in writing Final Paper. Ya Allah, it's kinda stressing. No, if I'm not lazy haha. I also have another stack of homeworks. From now on I'll be an all-nighter. Wew.
May, please be good to me >,<
By the way, I'm so in love with my creamy long dress. You know when you see this piece in two of my last posts :P So, I decided to pair it with my pearls blazer and mini gold sling bag and I am ready to attend a wedding party :) 
Mommy! Look how small I am -_-' Both of my younger sisters are taller than our Mom. I am a "damaged" generation, I guess...
Okay then, wish me luck with my Final Paper and survive my last semester in college ^_^

Wassalamu'alaikum,
Reni

Jumat, 24 April 2015

Elle at the end of August

Assalamu'alaikum dear reader,
how's life? Mine... in the middle of chaos  because of TA huhu... I just pray that Allah gives me strength to walk through this.
By the way, in this post I just wanna share my other felt project. It is just the end result. Thought about making the procedure but... you know, I am so into my project than to take picture on how-to make them -_-'


This is "Elle at the end of August". Actually, I helped Rosna with her craft homework, just taught her some stitches and let her continue the rest. We only had orange felt and some patches of felt so here is the result. It was her concept, to have summer and autumn together, and I think it is the end of August when Summer goes and Autumn comes. Lovely.

This project is simple, even tooooo simple but I kinda love it :)

Wassalamu'alaikum,
Reni

Minggu, 19 April 2015

Me & Wardah

Assalamu’alaikum everyone,
Now, I would like to write this post in Bahasa. Seperti yang sudah aku katakan pada post sebelumnya, aku ingin menulis tentang produk Wardah yang aku gunakan.

Oke, tentang Wardah. Wardah adalah salah satu brand kosmetik halal ternama  di Indonesia. Aku sudah sering mendengar namanya sejak kecil, tapi tidak pernah melihatnya. Produk ini berkembang pesat bersamaan dengan berkembangnya dunia per-“hijabers”-an. Brand Ambassador-nya pun adalah wanita-wanita ternama seperti sang desainer muda nan berbakat, Dian Pelangi, Ria Miranda, Zaskia Sungkar dan artis ternama Inneke Koesherawati serta Dewi Sandra.

Aku mulai mengenal produk ini melalui blog dan instagram salah satu brand ambassadornya yaitu Dian Pelangi. Awalnya, aku mengira Wardah hanyalah sebuah produk kosmetik (kecantikan) karena kebanyakan artikel yang dibuat oleh Dian Pelangi lebih banyak memuat informasi tentang kosmetik saja (yang aku lihat).

Kemudian, sekitar dua tahun yang lalu, datang seorang sales woman mengenalkan produk Wardah. Bukan hanya kosmetik, melainkan produk perawatan wajah juga. Aku ingat aku membeli Olive Soft Scrub. Tapi, memang dasarnya saat itu aku malas dalam merawat kulit wajah, setelah beberapa kali pemakaian, sebelum hasilnya dapat terlihat, aku berhenti memakainya.

Tidak lama kemudian, teman sekamar kosku, Alfi, menggunakan Wardah juga. Aku lupa dia memakai apa. Tapi aku menjadi tertarik untuk memakai produk perawatan untuk kulit wajah. Fyi, tipe kulit wajahku: berminyak dan mudah berjerawat (hampir di semua titik: pipi, hidung, dahi, pelipis, dagu). Risih? Pasti. Bikin ga Pe-De? Apalagi.

Sebelum membeli, aku melakukan “riset” terlebih dahulu mengenai produk ini di internet. Aku baca banyak artikel bukan hanya mengenai produk wardah saja tapi juga artikel mengenai perawatan dengan jenis kulit wajah tertentu (khususnya berminyak dan berjerawat). Akhirnya aku tahu bahwa Wardah menyediakan Wardah Acne Series dan menemukan banyak kesamaan dari artikel-artikel mengenai perawatan jenis kulit wajah berminyak dan berjerawat. Aku akan berbagi mengenai informasi-informasi yang telah aku dapatkan dan aku rasakan sendiri.


1.       Untuk kulit berminyak dan berjerawat, jangan terlalu sering menggunakan pembersih wajah (facial wash) yang bertekstur scrub. Fungsi scrub adalah memancing pelindung alami wajah yang berupa minyak. Jenis kulit wajah berminyak, jika melakukan scrubbing terlalu sering akan semakin berminyak. Minyak yang berlebihan pada wajah akan menjadi tempat menempelnya debu dan kotoran lainnya yang dapat memicu timbulnya jerawat. Kulit berminyak juga perlu scrubbing tapi disarankan hanya 1-2 kali dalam seminggu untuk proses eksofiliasi kulit wajah (mengangkat sel kulit mati) agar wajah tidak kusam.
Pada Wardah Acne Series terdapat produk scrub yaitu “Acne Gentle Scrub”.

2.       Kulit berminyak bukan berarti tidak membutuhkan pelembab. Pastikan jenis pelembab yang digunakan adalah tepat. Ada dua jenis pelembab: untuk kulit kering berupa cream dan untuk kulit berminyak berupa gel.
Pada Wardah Acne Series terdapat produk pelembab yaitu “Acne Perfecting Moisturizer Cream” untuk kulit kering dan “Acne Perfecting Moisturizer Gel” untuk kulit berminyak.

3.       Untuk facial wash, disarankan untuk kulit berminyak hanya mencuci wajah maksimal 3 kali dalam sehari. Terlalu sering mencuci wajah walaupun dengan produk perawatan, tetap akan memancing minyak untuk keluar. Aku pernah mengalaminya. Aku mencuci wajah 5 kali sehari setiap sebelum sholat fardhu. Walhasil, bukannya membaik, minyak dan jerawat di wajah semakin bertambah padahal saat itu aku sudah menggunakan Wardah “Acne Cleansing Gel”. Aku mencari informasi lebih banyak lagi di internet dan menemukan artikel yang memberikan informasi tersebut. Memang, setelah mencuci wajah, wajah terasa kering, tapi tidak lama kemudian minyak pada wajah akan menyerang.
Sekarang, aku menggunakan Acne Cleansing Gel secara wajar saja dan puas dengan hasilnya tee-hee!

4.       Jangan biarkan terpampang nyata (ala syahrini) di wajahmu. Jerawat perlu dihilangkan. Bukan dengan memencetnya (sentuh saja jangan) tapi dengan treatment yang tepat. Aku menggunakan Wardah “Acne Treatment Gel”. Gunakan hanya pada titik wajah dengan jerawat yang meradang secara rutin di malam hari sebelum tidur. Kenapa di malam hari dan sebelum tidur? Karena itulah saat yang paling tepat untuk treatment tubuh, terutama wajah. Saat kamu sedang beristirahat, dan sedang berada di dalam ruangan, terhindar dari debu dan kotoran lainnya yang berlebihan. Fyi, saat mengaplikasikan Wardah “Acne Treatment Gel”, area jerawat yang meradang akan terasa gatal. Jangan digaruk. Rasa gatal itu adalah karena reaksi pengobatan. Bikin gregetan, memang :D Pssst, ini produk favorit #1 aku loooh J

5.       Untuk bedak, kulit berminyak disarankan hanya memakai bedak tabur/bubuk. Bedak tabur/bubuk bekerja lebih baik dalam menyerap minyak di wajah. Disarankan untuk tidak menggunakan bedak padat/two way cake karena akan menyumbat pori-pori kulit wajah, membuat kulit sulit bernafas dan memaksa minyak keluar untuk perlindungan alami. Wardah menyediakan “Acne Face Powder”.

6.       Nah, wajah dengan kulit berminyak memiliki pori-pori yang besar. Hal ini memudahkan debu dan kotoran lainnya menumpuk pada pori-pori sehingga menyebabkan jerawat. Kulit berminyak perlu menggunakan Toner, peringkas pori-pori. Pori-pori diringkas, bukan ditutup. Aku pribadi belum menggunakannya (masih terbungkus rapi di kardusnya) karena sejauh ini wajahku tidak mengalami masalah berarti walaupun tidak menggunakan toner. Untuk kamu yang biasa menggunakan toner, Wardah menyediakan “Acne Pore Tightening Toner”.

Nah, keenam produk di atas adalah rangkaian produk Wardah Acne Series.  Produk Wardah lainnya yang aku gunakan adalah Wardah BB Cream SPF 32 in Natural color, Wardah Exclusive Lipstick number 32 dan 48. Oh iya, untuk kulit berminyak dan berjerawat tidak disarankan menggunakan alas bedak/foundation karena akan menutup pori-pori wajah sama seperti bedak padat. BB cream fungsinya sama dengan alas bedak, hanya saja lebih ringan untuk wajah. Aku sendiri baru menggunakannya kurang lebih 3 bulan dan merasa sangat puas dengan hasilnya. Aplikasikan tipis-tipis saja pada wajah. Aku lebih suka melapisi bedak tabur lagi diatasnya. Untuk membersihkan sisa kosmetik pada kulit wajah berminyak, tidak disarankan untuk menggunakan milk cleanser. Untuk membersihkan sisa kosmetik, disarankan menggunakan Wardah Make-up Remover menggunakan kapas.

Rutinitasku dengan Wardah:

Pagi: “Acne Cleansing Gel” (Acne Gentle Scrub 2 kali seminggu), terapi es batu, “Acne Perfecting Moisturizer Gel”, “Wardah BB Cream SPF 32 in Natural color”, bedak tabur, dan “Wardah Exclusive Lipstick” (my daily look).

Malam: “ Wardah Make-up Remover”, “Acne Cleansing Gel”, dan “Acne Treatment Gel”.

Done.

Sejauh ini, hasil pemakaian Wardah Acne Series sangat memuaskan untukku. Makanya aku membuat artikel ini untuk membagi informasi yang aku punya agar bermanfaat untuk kalian para pembaca.

Maunya, setelah ini aku menggunakan Wardah Whitening Series hehe. Fyi, kulit berminyak dan berjerawat disarankan menggunakan Wardah Acne Series. Pastikan kulit wajah sudah "normal" sebelum menggunakan Wardah Whitening Series karena produk Whitening mengandung bahan "aktif" yang tidak bersahabat dengan kulit yang mudah berjerawat.

P.S. Aku lebih suka membeli produk Wardah langsung di counter-nya soalnya bisa sekalian konsultasi sama "mba-mba" Wardahnya. So, untuk informasi lebih lengkapnya, tanya mereka saja :)

P.S.S. Artikel ini aku buat dengan keinginan sendiri dan bukan karena pihak-pihak tertentu. Jika ada kritik dan saran silahkan berikan di kolom komentar di bawah.

Wassalamu'alaikum,
Reni

Sabtu, 21 Maret 2015

Saturday Look: Blue and Créme

Assalamu'alaikum everyone,
I am back. I know, I have not been able to be consistent in blogging, yet. Making updates. I am in the process of brainstorming about what my blog would be. Good thing takes time. That's right.

By the way, it is 7 work days left of my "on job training" program. Wew. Will be back in class less than a month. I have already missed my friends. But I gonna miss people in ARMO too.


I love my blue skirt :) I planned to pair it with white shirt and mustard cardigan but I realized I do not have mustard cardigan haha... so I paired it with my creamy maxi dress, mustard flats, and blue cardi. Not bad :)


I do not know what else I wanna tell... so I think that is a little up-date from me :P

Wassalamu'alaikum,
Reni

Sabtu, 21 Februari 2015

Taman Bunga Nusantara

Assalamu'alaikum dear readers,
how was your week? Mine was such a great week. Especially on Chinese Nu Year. No, I am not used to celebrate it but because it was a public holiday, I spent my day at Taman Bunga Nusantara (finally, flower queen on her flower garden haha)


By the way, Taman Bunga Nusantara is located in Cipanas, West Java, Indonesia. We spent +-3 hours to get there by car WITHOUT traffic jam. I could not imagine how many hours I would spend if we were trapped in traffic jam *buff*. We went there via Tol Jagorawi and Puncak Pass, down the peak to Cianjur. I heard that we can go to TBN using Bus from Terminal Kp. Rambutan to Cianjur and then transit and take angkot to TBN.
Actually, the weather was not friendly in the morning, rainy... and when we were on Puncak Pass, the peak was so foggy, so dark I was so scared we could not see the path of the road. Alhamdulillah, the fog did not disturb our way, safely arrived at Taman Bunga Nusantara. The best thing was, the weather was sooooo good when we arrived there. The rain had stopped, sun light did not burn too much. It was cloudy but not so dark, it was just bright that time. Windy, yes. I love this kind of weather, actually. 



In there, there were themes for the flower garden. There were French garden, Japanese garden, American style garden, Balinese style garden, and many more. My favorite is French garden :)
There were also plant in animal-shaped like peacock, giraffes, and dinosaurs. I love the peacock so much. Pity, we could not capture its "tail" pattern from higher ground ;( 



This flower field is the best place for family picnic. There was an area special for picnic. It also has kids playground. We played Go Cart. It was so fun. That was my first time driving Go Cart. Generally, I like it but I did not like its side effect: headache. Actually we wanted to ride other rides but it was raining after our first ride huhu.



"Celebrate a hot sunny day with ice cream. Celebrate the rain with a cute umbrella. Life's worth a daily celebration."
-Diana Rikasari



And this is my first check mark on my wish list. Thank you "complicated" couple, Nisa and Dede for invited me to go with you guys. Dede, you owe me pictures of all of us.



I think that's all I can share about my week, well, my Thursday trip actually. I suggest you to note Taman Bunga Matahari on your list, especially for you who have not been there.

Okay, see you on my next post. Toodles.

Wassalamu'alaikum,
Reni

Sabtu, 14 Februari 2015

Saturday Look: Butterflies

Assalamu'alaikum, dear readers,
how's your week? I have already forgot the hectic days caused by the flood because this afternoon the sun shone so bright. Too bright and too hot actually but no problem because I missed sun shine.
To celebrate it I wore red (again) this afternoon. Butterflies on my outer #love
Oh well, this hat has already been in my closet for a very looooong time. I think she was happy to finally took fresh air this afternoon haha :D
My Favorite Pose

I always think what other people would think of me and that makes me have a heavy thought. Sickening. So, I have decided to not think about it anymore. I do what I like and I know what it takes. I know what is right and what is not right.
"Life is too short to be miserable about", that is what I keep telling myself with.

Bismillah for Tugas Akhir.

Wassalamu'alaikum,
Reni

Selasa, 10 Februari 2015

Another Tutorial, I think

Assalamu'alaikum, dear readers,
I'm back with another hijab tutorial. I know, I know, making hijab tutorial is so not "up-date" right now. I just want to document it at least as my personal file hehe. If it useful for you guys, why not--I publish it?
Actually it is another square hijab tutorial and not so different with my previous hijab tutorial "Simple Way to Wear Your Square Hijab" so you will not find difficulty if you have red that hehe.
1. Fold your square hijab into rectangle and wear it with one side longer (I choose left), pin it under your chin; 2. Take the edge of the long side; 3. Bring it to the top of your head naturally so it will shape layers; 4. Pin it; 5. Safe the rest to your shoulder with a pin. Done!
See, it is not different, it is just the way you pin the edge of your longer side make you have different styles whether on the top of your shoulder, or the back of your head, or on your head, or you swirl it.
Don't you think this post is useless? I do not :P I hope it will useful for you :)

Wassalamu'alaikum,
Reni

It Was Rain Hard Yesterday and Today

Assalamu'alaikum dear readers,
how's your day? Mine was not good. It had been two days of rainy day. Rain hard.

Some area in Jakarta is still drawn in flood. I could not go to office today because of the flood too. Alhamdulillah my house is free from flood. I just pray the flood will drain soon in the flooded area. Aamiin.

Wassalamu'alaikum,
Reni

Sabtu, 07 Februari 2015

Saturday Look: Red and Queen of Hearts

Assalamu'alaikum dear readers,
how's your week? Minggu ini kurang "ceria" untukku. Aku sendiri penyebabnya. Aku terlalu memikirkan hal kecil dan hal-hal yang belum terjadi, menyusahkan diriku sendiri. Hhh... Pikiranku masih penuh dengan Tugas Akhir. Ya, aku rasa hampir semua mahasiwa/i tingkat akhir merasakan hal yang sama. Normal. Tidak sabar untuk segera lulus!!!

Untuk mengobati suasana hati, aku melakukan hal-hal yang aku suka. Baca novel (Allegiant is now on the go) dan blogging (mengunjungi blog-blog favorit dan up-date (sekarang)).
Kali ini aku menjadi "Queen of Hearts" tanpa mahkota, singgasana, apalagi istana hehe. Cuaca sedang kelabu, tapi tidak ada salahnya mengenakan "stunning color", kan? I brought sunny day with me :)

"Red is the ultimate cure for sadness"
-Bill Blass

Wassalamu'alaikum,
Reni

Sabtu, 31 Januari 2015

Saturday Look: Creamy Mustard Time

Assalamu'alaikum dear reader,
how's life? It is week-end, yeay! Tired of work-days I really enjoy my week-end...
By the way, I wanna share my trick to not looked too short when taking head-to-toe photograph. I am quite short and I really want to look not too short at least on photo hehe So, I usually ask my sister (yes, they are my photographers) to not make so much space on my head and under my feet, try to fit my height to the space.
When they made too much space on my head or under my feet, I usually crop it like my photo below. I think the difference is so big.
Another trick is to wear a skinny belt on my diaphragm when I wear dress so my feet is looked longer.


Because life is too short to be miserable about.

Pssst, do not forget to wear chest-covering hijab style, ok? :)

P.S. I got that vest from my Mom as my birthday present. Thank you Mommy ^)3(^_^)

Wassalamu'alaikum,
Reni